Selasa, 23 Jun 2015

PROMOSI KRAF MALAYSIA 2015 SURIA SABAH, KOTA KINABALU

Bersempena dengan sambutan Pesta Kaamatan 2015 di Sabah. Pihak Kraftangan Malaysia Cawangan Sabah telah mengadakan Promosi Kraf Malaysia 2015 pada 16 Mei 2015 hingga 1 Jun 2015 bertempat di pusat beli belah Suria Sabah Kota Kinabalu. Pelbagai produk kraf diperagakan dan dijual oleh usahawan bagi kegunaan sambutan Kaamatan tahun ini. Disamping jualan kraf turut diadakan pertandingan yang berkaitan dengan sambutan Kaamatan iaitu 'Sugandoi' yang berupa pertandingan seni suara dengan menyanyikan lagu-lagu tempatan khususnya lagu-lagu KDM Sabah.

Buat julung kalinya diadakan pertandingan 'Unduk Ngadau' satu acara peragaan fesyen pakaian tradisi suku kaum di Sabah bagi kanak-kanak berumur 7 hingga 9 tahun. Artis-artis tempatan Sabah yang terdiri dari S Welly, Esther Clement Tubong. Rubisa AF7 serta ramai lagi artis juga turut menghiburkan pengunjung dalam mini konsert Gempita Kraf yang diadakan. Sementara itu sidang media pula dijayakan oleh Datuk Seri Panglima Masidi Manjun, Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Sabah.
 
Biar gambar bicara...

 
 
Sidang Media PKM 2015 Suria Sabah oleh DSP Masidi Manjun
 
 
 
 
Acara pentas yang diadakan
 
 
 
 
 
 
 
Produk usahawan yang dijual semasa PKM 2015 Suria Sabah


1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini HERI SANTOSO seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SALEH yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI SALEH dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI SALEH di 0853-95881177 Untuk yg di luar indon telefon di +6285395881177, Atau KLIK DISINI 2D 3D 4D 5D 6D saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI SALEH saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.