Rabu, 18 Disember 2013

KURSUS MOTIVASI DAN TRANSFORMASI USAHAWAN KRAF DAERAH TENOM, SABAH

Sikap sentiasa bersemangat dan mengambil serius segala ilmu yang dicurahkan serta sentiasa positif dalam memperjuangkan dan memartabatkan industri kraf adalah sebagai platform untuk menikmati kejayaan dalam industri yang diceburi dan wajar bertindak sebagai peneraju dan perantis untuk generasi akan datang dalam meneruskan kesinambungan industri kraf yang berdaya saing. Demikian dinyatakan oleh Encik Mohd Shazwan Abdul Rahim ketika memberi ucapan semasa majlis penutup kursus motivasi dan transformasi usahawan kraf daerah Tenom baru-baru ini.

Kursus ini telah diadakan bermula pada 4 - 6 Disember 2013 bertempat di Hotel Perkasa Tenom. Kursus ini telah dihadiri oleh seramai 51 orang pengusaha kraf yang datangnya dari sekitar daerah Tenom. Semasa kursus berlangsung para pengusaha kraf telah didedahkan  dengan pelbagai ciri untuk menjadi usahawan yang berjaya. Peserta kursus juga telah dibahagikan kepada 3 kumpulan untuk gerak kerja kumpulan dan hasil kerja kumpulan telah dinilai, disamping itu para peserta juga dinilai secara individu bagi memilih peserta terbaik sepanjang kursus berlangsung.

Semasa majlis penutupan kursus kumpulan 3 yang menamakan kumpulan mereka sebagai Syarikat Kraf Enterprise telah diistiharkan sebagai kumpulan terbaik, sementara itu peserta terbaik disandang oleh Encik Binantang Mangku dan Puan Elizabeth Ansikit. Bagi kata-kata motivasi terbaik telah dimenangi oleh Puan Korlin Ampat.

Gambar sepanjang kursus berlangsung.
Peserta Kursus Motivasi Dan Transformasi Usahawan Kraf 2013 - Tenom, Sabah

Tiada ulasan: